Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS φροντίζει το νερό και μέσα από την τέχνη. Οικολογία και πολιτισμός βρήκαν τον ιδανικότερο συνδυασμό τους, μέσα από το παιδικό βιβλίο ΜΠΡΑΝΤΙ του Τάσου Μελετόπουλου, που εικονογραφήθηκε με τις έξοχες ζωγραφιές του Γιάννη Κόττη.

Ως μήνυμα, ο Μπράντι, ο οικολόγος βάτραχος έρχεται να φωτίσει με γλαφυρότητα και ευαισθησία το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων γεωτρήσεων και της γενικότερης υποβάθμισης των υδατικών πόρων, πεδία στα οποία το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS έχει ενσκήψει με ιδιαίτερη ένταση.  Ο λόγος του Τάσου Μελετόπουλου και οι ζωγραφιές του Γιάννη Κόττη έγιναν το «όχημα» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μικρών και μεγάλων αναγνωστών, ο ιδανικότερος δίαυλος έκφρασης του μηνύματος για βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, που εδώ και χρόνια το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS προωθεί.

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010, στο Μουσείο Μπενάκη έγινε η παρουσίαση του βιβλίου, ενώ παράλληλα εκτέθηκαν για πρώτη φορά τα 16 μοναδικά έργα του Γιάννη Κόττη, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την εικονογράφηση του βιβλίου.

Ο Μπράντι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ κι αποτελεί ένα πρώτης τάξεως δώρο για μικρούς και μεγάλους.  Η ομάδα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS το διάβασε απνευστί και σας το συνιστά ανεπιφύλακτα!