Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για την εξοικονόμηση νερού WATERSAVE θα ταξιδέψει και τη φετινή σχολική χρονιά (2009 – 2010) σ’όλη την Ελλάδα. Κλείστε θέσεις…το ταξίδι αναμένεται συναρπαστικό!!!

Από τον Μάιο 2005 το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υλοποιεί ένα σύνολο δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματός του "WATERSAVE - Εξοικονόμηση νερού: Ένα ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για σχολεία" με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Α' και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών. Τα παιδιά συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία, μαθαίνουν ότι με απλούς τρόπους και με πιο υπεύθυνη συμπεριφορά μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη νερού, κάτι που άλλες χώρες έχουν ήδη πετύχει. Αφού μάθουν πώς να εξοικονομούν νερό οι ίδιοι, οι μαθητές αναλαμβάνουν να ευαισθητοποιήσουν το υπόλοιπο σχολείο αλλά και τους γονείς και τη γειτονιά σχετικά με τη σημασία του νερού και τους τρόπους εξοικονόμησης.

Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις στους μαθητές πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες του Δικτύου Μεσόγειος SOS με τη χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων και είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία των εκπαιδευομένων. Συνοδεύονται από δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον προβληματισμό πάνω στο εκάστοτε περιβαλλοντικό ζήτημα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενθάρρυνση για ανάληψη δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές, τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό.  Η παρουσίαση αυτή διαρκεί μία διδακτική ώρα.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS δημιούργησε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, υψηλής αισθητικής, καινοτόμο και ελκυστικό. Βασικοί στόχοι του εκπαιδευτικού πακέτου είναι η συμβολή και πλαισίωση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υλοποιούν οι σχολικές μονάδες, η ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας μέσα από ενδεικτικές μαθητικές δραστηριότητες κι ευέλικτες προτάσεις για δράση και προβληματισμό, καθώς και η υποβοήθηση των εκπαιδευτικών με την κωδικοποίηση των στόχων και την παροχή βασικού πληροφοριακού υλικού.

Από το 2007 μέχρι και σήμερα το πρόγραμμα WATERSAVE του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υποστηρίζεται από την ALPHA BANK.

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την Στελλίνα Κουλουζάκη στέλνοντας email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και στο τηλέφωνο 2108228795 μέχρι  20 Οκτωβρίου.