Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετείχε με το πρόγραμμα Watersave σε πλήθος ημερίδων, διημερίδων, φεστιβάλ, περιβαλλοντικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετείχε με παρουσίαση του WATERSAVE και περιβαλλοντικά παιχνίδια για το νερό, σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού στις 22/3/2008 που διοργανώθηκε τον Μάρτιο από την Ελληνο-Αμερικάνικη Ένωση για τους μικρούς της φίλους.

Στα πλαίσια παράλληλων δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κάλεσαν τα σχολεία του Μεσολογγίου να συμμετέχουν σε παιδική εκδήλωση για το Νερό στις 11/4/2008 στην Νομαρχία. 4 δημοτικά σχολεία του νομού ανταποκρίθηκαν θετικά και οι μαθητές τους συμμετείχαν αρχικά σε παιχνίδια σχετικά με το νερό, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε και σε συζήτηση-ενημέρωση για την εξοικονόμηση του νερού, παίρνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα από το παιχνίδι.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετείχε σε διήμερη διοργάνωση του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με τίτλο «..επειδή το μέλλον της Γης είναι στα χέρια μας» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 4 και 5/6/2008. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα WATERSAVE και περιβαλλοντικά παιχνίδια με θέμα το νερό σε δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Στις εκδηλώσεις σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 /6/2008) που διοργάνωσε ο Δήμος Βούλας για τους μαθητές των σχολείων, όπως και τις δυο προηγούμενες χρονιές, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετείχε με περιβαλλοντικά παιχνίδια σε σχέση, αυτή τη φορά, με την ορθολογιστική χρήση του νερού.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συμμετείχε ενεργά στο παιδικό φεστιβάλ του Δήμου Ωρωπού, μια περιοχή με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των υδάτινων πόρων, λόγω της επιβαρημένης κατάστασης ρύπανσης του Ασωπού ποταμού. Εκπρόσωποι της οργάνωσης θέλησαν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν νεαρούς μαθητές περιοχής, τους οποίους και κάλεσαν να συμμετέχουν στο βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Νερό και Δάσος» που έλαβε χώρα στις 27/6/2008 σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ παρουσιάζεται αναλυτικά στο Παράρτημα. Τα περίπου 40 παιδιά, ηλικίας 7 έως και 13 ετών, που πήραν μέρος στο εργαστήρι κατάφεραν μέσα από τα παιχνίδια με το νερό, τη συζήτηση καθώς και τα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν στα ίδια και τους γονείς τους για την Εξοικονόμηση Νερού να κατανοήσουν την αξία του και τη σχέση του με το δάσος και τη ζωή.