Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με τη χορηγία της ALPHA BANK, στο πλαίσιο των δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος WATERSAVE και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διοργάνωσε στις 28 Μαρτίου 2008 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Το Νερό στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής». Η ημερίδα διεξάχθηκε υπό την αιγίδα του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον/ Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (UNEP/MAP), ενώ ο ΣΚΑΙ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο Διαδικτυακός τόπος Ιn.gr εξασφάλισαν την ευρύτατη διάδοση της πληροφορίας και την απαιτούμενη δημοσιοποίηση.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο κύριος Γιάννης Κοκάλας- Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κύριος Σταύρος Δήμας, ο οποίος τοποθετήθηκε επί των Ευρωπαϊκών πολιτικών για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στην εποχή της κλιματικής αλλαγής.

Αναγνώσθηκαν επίσης χαιρετισμοί του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κυρίου Κωνσταντίνου Κιλτίδη, και του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΧΩΔΕ κυρίου Ευάγγελου Μπαλτά. Ανάμεσα στους ομιλητές και τους συμμετέχοντες της ημερίδας περιλαμβάνονταν Πανεπιστημιακοί καθηγητές,εκπρόσωποι δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και εμπειρογνώμονες περιβαλλοντολόγοι.
Στην ημερίδα παράλληλα με τις επιστημονικές θέσεις για την κατάσταση των υδάτων και τη περιβαλλοντική διαχείρισή τους, η Χριστίνα Κάτσενου, Εκπαιδευτικός- Υπεύθυνη δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα WATERSAVE. Στην ημερίδα μίλησαν ακόμη οι  Ιωάννα Παπαϊωάννου, Ιωάννης Βλάχος, Κων/να Παπασωτηροπούλου και Ελένη Αντωνακοπούλου, Υπεύθυνοι Α/θμιας και Β/θμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αχαΐας. (Αναλυτικό πρόγραμμα, αφίσα της ημερίδας, καθώς και σχετικές δημοσιεύσεις, παρουσιάζονται στο Παράρτημα).