Εκτός από τις εκπαιδευτικές παρουσιάσεις που πραγματοποιεί στα σχολεία, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS προσπαθεί να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, χρησιμοποιώντας παράλληλα  τον πιο ευχάριστο και προσφιλή τους τρόπο: το παιχνίδι. Συγκεκριμένα για την προστασία των υδατικών μας πόρων, η αφύπνιση των μικρών πολιτών επιχειρείται μέσα από το παιχνίδι “ο κύκλος του νερού”!

Ο «κύκλος του Νερού» ενθουσίασε τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Δήμου Μελισσίων για το περιβάλλον! Η συμμετοχή του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο  πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με το Δήμο, αφού είχαν προηγηθεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μελισσίων, οπού συζητήθηκαν με τους μικρούς μαθητές ζητήματα διαχείρισης και εξοικονόμησης του νερού!
Όμως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι δράσεις του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS δεν περιορίζονται στην Αττική! Ταξιδέψαμε μέχρι τα επιβλητικά Μετέωρα και παίξαμε με τους μικρούς πολίτες της Καλαμπάκας «το παιχνίδι του νερού». Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική, αποδεικνύοντας την τεράστια ανάγκη της επαρχίας για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά θέματα.