Για μία ακόμη σχολική χρονιά (2010-2011) η εκπαιδευτική κοινότητα έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της για τα ζητήματα διαχείρισης Υδατικών Πόρων. Τα διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα τόσο της ποσοτικής συρρίκνωσης, όσο και της ποιοτικής υποβάθμισης των υδατικών αποθεμάτων και η ανάγκη άμεσης υιοθέτησης πρακτικών αντιμετώπισής τους στην καθημερινότητά μας, αποτέλεσαν το αντικείμενο των εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και δράσεων  WATERSAVE με τη συμμετοχή 4.279 μαθητών και 168 εκπαιδευτικών σχολείων Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης.


Δείτε τον απολογισμό για το διάστημα Φεβρουάριος- Σεπτέμβριος 2011

Παράλληλα υλοποιήθηκαν 2 εκπαιδευτικά σεμινάρια στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Ύδρο-οικολογικών Σχολείων για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτό, ενώ το WATERSAVE ταξίδεψε και πάλι σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσει, ευαισθητοποιήσει και ενεργοποιήσει χιλιάδες πολίτες.
Φέτος το φθινόπωρο που τα σχολεία ξανάνοιξαν (ή τουλάχιστον κάποια από αυτά...) και παρ? όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν με τις ελλείψεις βιβλίων και εκπαιδευτικών, είναι συγκινητική η μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει από δασκάλους και καθηγητές να καλέσουν το WATERSAVE στις τάξεις για να συντροφεύσει τους μαθητές με δημιουργικές ιδέες και λύσεις, ώστε να γίνουν οι μικροί μας φίλοι οι καλύτεροι πρεσβευτές μιας νέας κουλτούρας για το νερό και το περιβάλλον. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προγραμματίσουμε από κοινού την επίσκεψη και στο δικό σας σχολείο για τη σχολική χρονιά 2011-2012!