Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσο τα νέα μέλη του Δικτύου Υδρο-οικολογικών σχολείων, όσο και τα παλιά, μας έχουν εντυπωσιάσει με τις ιδέες και τις δράσεις τους. Παρά τον περιορισμένο χρόνο τους, λόγο των υποχρεώσεων στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος, μαθητές και εκπαιδευτικοί μας απέδειξαν ότι όπου υπάρχει μεράκι και όρεξη όλα γίνονται.  Ιδού λοιπόν κάποια δείγματα δουλειάς μερικών από τα σχολεία του Δικτύου. Στο 6ο Δημοτικό Κηφισιάς μετά την ανάδειξη του ζητήματος και τη συζήτηση μαθητές και δάσκαλοι αποφάσισαν να σηκώσουν τα μανίκια και να πιάσουν δουλειά! Έτσι συνέδεσαν το σωλήνα από τις βρύσες της σχολικής αυλής με ένα βαρέλι, όπου συλλέγουν το νερό που φεύγει και το χρησιμοποιούν για να ποτίζουν το νέο τους λαχανόκηπο!


Μία εξαιρετικά απλή, οικονομική και αποτελεσματική ιδέα!
Παράλληλα, έφτιαξαν και μία μικρή στέρνα δίπλα από τον κήπο τους...

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας και
οι μεγαλύτεροι ? σε ηλικία καλλιτέχνες- δημιούργησαν μία υπέροχη αφίσα...
αλλά και ένα εξαιρετικό video που μας παρουσιάζει την αξία του νερού!

 

Η σχολή ΙΜ Παναγιωτόπουλος και οι μικροί μαθητές τους μας παρουσιάζουν το νερό σε πολλές, πολλές γλώσσες του κόσμου! Όποια λέξη και αν χρησιμοποιείς, είναι απαραίτητο για όλους......Κατασκεύασαν επίσης μικρά βροχόμετρα, για να βλέπουν πόσο βρέχει, αλλά και να χρησιμοποιούν το νερό αυτό για να ποτίζουν και τα φυτά τους!!!!...και το παρακάτω video:

https://www.dropbox.com/s/f0prfoos21mkyut/%CF%84%CE%BF%20%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C%20%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%20%CE%942.wmv


Όλα τα σχολεία έχουν κάνει εξαιρετικές δουλείες! Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια!!!