Οι λέξεις, τα χρώματα και οι εικόνες γίνονται το «όχημα» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων, και κυρίως των παιδιών, για την ανεκτίμητη αξία και την αναγκαιότητα διαφύλαξής του νερού, που όπως και η καλλιτεχνική έκφραση, αποτελεί πηγή ζωής κι ανάπτυξης. Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010, και ώρα 20:30 στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς), παρουσιάζεται το βιβλίο του Τάσου Μελετόπουλου με τίτλο ΜΠΡΑΝΤΙ, από τις εκδόσεις Παρουσία. Παράλληλα εκτίθενται για πρώτη φορά 16 μοναδικά έργα του Γιάννη Κόττη, φτιαγμένα ειδικά για το βιβλίο.Τα έργα του καταξιωμένου ζωγράφου είναι προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για την προστασία των υδατικών πόρων.
Ο «Μπράντι» αποτυπώνει με γλαφυρότητα, ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό τις σοβαρές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του φαινομένου των ανεξέλεγκτων γεωτρήσεων που μαστίζει ιδιαιτέρως την ελληνική αγροτική περιφέρεια, αποδεικνύοντας πως η τέχνη, εκπληρώνοντας μεταξύ άλλων και τον παιδευτικό της ρόλο, μπορεί και πρέπει να σταθεί συνεπής αρωγός της προσπάθειας πολλαπλασιασμού του μηνύματος για βιώσιμη διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων και του περιβάλλοντος γενικότερα. Ιδίως η καλλιτεχνική δημιουργία, όπως το παρόν βιβλίο που ενώ απευθύνεται σε παιδιά πραγματεύεται κάτι εξόχως σοβαρό και σημαντικό για τη ζωή όλων μας, αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο για την «σμίλευση» περιβαλλοντικής αγωγής και συνείδησης, γεγονός που καθιστά την παραπάνω εκδήλωση μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, που αξίζει να βρει μιμητές και συνεχιστές.

Διάρκεια Έκθεσης : Τετάρτη 01 έως και  Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2010.
Ώρες λειτουργίας : Τετ- Πεμ- Κυρ: 10.00 – 18.00, Παρ & Σαβ: 10.00-22.00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου , τηλ: 210 3453111
Επισυνάπτεται πρόσκληση
Χορηγός της εκδήλωσης το Φυσικό μεταλλικό Νερό ΙΟΛΗ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στη Γκαλερί ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ για την ευγενική συνεργασία  και στο Μουσείο ΜΠΕΝΑΚΗ για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.