Χίλια μπράβο δεν είναι αρκετά για τους 3.432 μαθητές από σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια όλης της Ελλάδας, που συμμετείχαν και φέτος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού «Υδάτινες Ιστορίες», κέντρισε δημιουργικά το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο μήνυμα και το σκοπό του διαγωνισμού.

Δείτε τα έργα που βραβεύτηκαν...

Η αθρόα συμμετοχή μαθητών κάθε ηλικίας, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δηλώνει εμφατικά την ανάγκη των παιδιών να εκφράσουν καλλιτεχνικά την αγωνία τους για την ποσοτική συρρίκνωση και την ποιοτική υποβάθμιση των υδατικών πόρων και να ευαισθητοποιήσουν μέσα από τα έργα τους μικρούς και μεγάλους για την επιτακτική ανάγκη προστασίας του πολύτιμου στοιχείου.
Ανάμεσα στα 2.060 ατομικά και ομαδικά έργα που κατέκλυσαν τα γραφεία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ειδική επιτροπή αξιολόγησης βράβευσε 25 έργα τα οποία έκρινε ότι ξεχώρισαν από άποψη φαντασίας, καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και περιεχομένου  και τα οποία πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού.
 Τα 2.060 ατομικά και ομαδικά καλλιτεχνικά έργα (εντυπωσιακές ζωγραφιές, περίτεχνα κολάζ, ευφάνταστα κόμικς και φωτογραφίες) των 3.432 μαθητών από 221 σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα εκτεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σταθμού ΜΕΤΡΟ της Πλατείας Συντάγματος από την Πέμπτη 17 έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 και ώρες 10:00-21:00.
Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19 Μαρτίου 2011 στις 12:00πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα, παρουσία καλλιτεχνών, πολιτικών, καθώς και εκπροσώπων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων αποτελείται από τους παρακάτω εκπρόσωπους των τεχνών, της εκπαίδευσης και των διοργανωτών του διαγωνισμού:
1. Τάσος Μελετόπουλος  Συγγραφέας        
2. Γιώργος Μπότσος Δημιουργός Κόμικς/ Διευθυντής Κλάδου Καρτούν  ΑΚΤΟ  ART & DESIGN
3. Μαρία Αγγελή Εικαστικός Μουσειοπαιδαγωγός
4. Εύα Ρέντζου  Εικαστικός Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών
5. Χριστίνα Αγιακλή  Εκπαιδευτικός Σχολική Σύμβουλος
6. Παναγιώτης Ζέππος  Φωτογράφος
7. Πατρίτσια Γούργουρα  Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δίκτυο  ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Υπό την αιγίδα

Με τη συνεργασία

Με την υποστήριξη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ